IFE Expres

V Modřicích sice vyrábíme dveřní systémy do nejmodernějších vlaků po celém světě, ale historické motorové i parní mašiny jsou pro nás prostě srdcovka. V sobotu 15. června tak necelá stovka ifáků se svými rodinami podnikla výlet historickými vlaky.

Pro ranní ptáčata byl připravený zátop parní lokomotivy v depu a prohlídka soukromé sbírky železničních vozidel. V poledne parní vlak vyrazil z Brna do Zastávky u Brna, kde jsme přešli k úzkokolejné trati a motorovým vláčkem pokračovali dál do Muzea průmyslových železnic (MPŽ) do bývalého dolu Zbýšov. V areálu MPŽ jsme měli možnost si prohlédnout úzkorozchodné průmyslové a důlní lokomotivy a vozy. Po návratu zpět motorovým vláčkem nás parní vlak zavezl zpátky do Brna.

Za nás se celý den povedl na výbornou a jsme moc rádi za spolupráci s občanským sdružením Klub přátel kolejových vozidel, které se dlouhodobě věnuje opravám a renovacím historických kolejových vozidel. Také celý výtěžek z naší akce poputuje na další opravy historických vagónů a lokomotiv.

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.