Softwaroví tesťáci z IFE-CR

Oddělení kvality softwaru a dokumentace má na starosti testování software pro řídicí jednotky našich dveřních systémů.

A cože vlastně konkrétně dělají? V podstatě dohlíží zákazníkovi na to, aby dostal, co si objednal. Jednak testují, zda se řídicí jednotka (DCU) chová tak, jak je popsáno v dokumentaci. Také se zamýšlí nad tím, zda nemůže nastat nějaký nežádoucí, nebo dokonce zdraví ohrožující stav, protože bezpečnost je na prvním místě.

A jak to vypadá? Vezmou DCUčko, připojí k němu motor, ovládací pultík a počítač. Následně do něj nahrají software. Ten je pro každý projekt jiný. Někdy umí zastávku na znamení, někdy umí vysouvat schod … A když to mají hezky nachystané na stole, tak podle specifikace prochází jednu funkci po druhé, přes pultík připojují řídicí signály a sledují, jestli se motor točí, jak má. Samozřejmě, že ten počítač není připojený zbytečně. Občas přes něj do DCUčka něco posílají nebo si v něm něco změří. A když najdou bug, čili chybu, chcete-li, dají o tom vědět vývojářům do Rakouska, aby vše dali do pořádku. Ačkoli nikdy nelze podchytit všechny bugy – přeci jen, program pro DCU má několik milionů řádků; dělají, co se dá, aby naše dveře měly co možná „nejčistší duši“.

Chceš se také stát softwarovým tesťákem v IFE?  Umíš číst kódy C++ a dokonce i elektro schémata? Domluvíš se německy a anglicky? Pokud ano, pošli nám svůj životopis https://hrdinouvife.cz/prehled...a rádi tě uvítáme v našem týmu! 

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.